‘Bloemrijke poort naar de lente’

Floral designers Dennis Kneepkens en Mick Stubbe uit Amsterdam waren onlangs uitgenodigd om de Japanse lente te vieren in het luxe warenhuis Mitsukoshi Nihombashi in Tokio. Ze stemden hun bloemdecoraties af op de architectuur van het bijzondere gebouw.

Speciaal voor de opening van het lenteseizoen organiseert het luxe warenhuis elk jaar Hanabanasai, een speciale promotie met een bijzondere aankleding van het pand. Dit jaar ontwierpen de DK-arrangeurs twee designs: een poort naar de lente en een vrijstaand kunstobject. ‘Omdat Mimosa de themabloem van het festival is, gebruikten we natuurlijk deze mooie bloemen. De best wel felgele kleur verzachtten we wat door ook zand- en boterkleurige tinten te gebruiken, zoals te zien is in de David Austin-rozen. Alles bij elkaar stralen de decoraties op deze manier een dromerige sfeer uit, wat mooi contrasteert met het bijzondere op origami geïnspireerde plafond van de wereldberoemde architect Kengo Kuma.

Gedroogde bloemen

De grootste uitdaging voor Dennis en Mick was het feit dat hun bloemwerk vijf weken lang mooi moest zijn. ‘Gelukkig zijn gedroogde bloemen weer helemaal populair tegenwoordig en Mimosa droogt ook prachtig in. Gecombineerd met de Helichrysum en Cortaderia hebben we een basis gecreëerd voor een langdurige showstopper.’

Bron: DK designers Dennis Kneepkens en Mick Stubbe | Foto’s: Keiko Chiba en Mick Stubbe

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties