#Bloemstylist

Eindelijk. Naast alle kook- en tuinprogramma’s is er op televisie positieve aandacht voor onze branche. Hollands Beste Bloemstylist is eigentijds, heeft leuke opdrachten en een deskundige jury. Anderhalf uur bloemenfeest.

Op mijn ’tweede scherm’ zit ik op Twitter en met zoekterm #Bloemstylist volg ik wat andere kijkers ervan vinden. ’Krijg nou wat, die bloemschik-hippie eet die bloemen gewoon op!’, twittert iemand over Anita die een blaadje papaver snoept.

’Laat je persoonlijkheid zien met een boeket’, is de eerste opdracht. Ik krijg meteen zin om mee te doen. Jij ook? Als bloemist kun je heerlijk gratis meeliften met deze bloemencompetitie. Uitnutten,
noemen ze dat. Organiseer met je team een eigen ’Competitie Bloemstylist’, presenteer de persoonlijke boeketten in de winkel en laat de klanten jureren. Het levert aandacht op én inspiratie. Of presenteer workshops voor je klanten met de thema’s van bloemstylist.

Ik hou van competitie. Het geeft inspiratie en creativiteit een boost. Optimaal presteren samen met collega-bloemstylisten.

Samen? ’Ik doe mee om te winnen’, zegt haaibaai Sarah en pikt de hele emmer met Amaranthus in. Behoorlijk oncollegiaal maar wél leuke televisie. Smullen dus. Ik zit alweer klaar op de bank met mijn bloementhee en zelfgemaakte eetbare bloemenbonbons.

Anna Koster