Bloem en Blad Branche spreekt van ‘superverkoop’ voor Moederdag

  Branche spreekt van ‘superverkoop’ voor Moederdag

  1

  Bloemisten, groothandelaren en verzendorganisaties spreken van een ‘superverkoop’ op Moederdag. Moederdag werd 14 mei gevierd in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, Denemarken, Italië en Oostenrijk.

  ‘Een ouderwetse Moederdag’, zegt directeur Jan de Boer van exportbedrijf Barendsen in Aalsmeer. ‘Beter dan vorig jaar.’ Die mening delen andere exporteurs en binnenlandse groothandelsbedrijven. ‘Super’, roept Jerry Rouwenhorst van het op bloemisten gerichte cash-and-carrycentrum Willemsen Bloemen in Apeldoorn. ‘Wij waren maandagmorgen helemaal leeg. Zaterdagmiddag kwamen veel winkeliers hier nog heen om hun voorraad aan te vullen.’ Er kwamen volgens hem ook veel bestellingen bij bloemisten binnen via verzendorganisaties als Topbloemen en Fleurop.

  Bezorging op zondag

  Topbloemen.nl meldt het drukste weekeinde van het jaar achter de rug te hebben. ‘Met name de bezorging op zondag was erg populair; liefst 74% koos voor deze optie die zonder extra kosten werd aangeboden’. Traditioneel werden er vooral veel roze en rode boeketten verkocht. De trend in de plukboeketten lijkt zich ook door te zetten, volgens de verzendorganisatie. ‘Deze losgebonden veldachtige boeketten werden compleet met vaas aangeboden.’

  Hogere prijzen

  De prijzen van de bloemen waren gemiddeld iets hoger dan andere jaren, wat door de grote vraag werd gestimuleerd. De meeste handelaren zeggen zelf 10 á 12% meer dan vorig jaar te hebben betaald. Ook in supermarkten werden veel bloemen verkocht. Steeds meer exportbedrijven kopen rechtstreeks bij kwekers en maken vooraf prijsafspraken. Maar ook in die kring vielen prijzen hoger uit.

  Hoewel voornamelijk boeketten cadeau werden gedaan aan moeders, scoren ook planten de laatste jaren steeds beter. Het gaat daarbij vooral om bloeiende kamerplanten en complete arrangementen van planten op schalen.

  Bron: VGB en Topbloemen.nl | Foto: Topbloemen.nl

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  henkbres Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  henkbres
  Gast
  henkbres

  dubieuze bron !!!!!!!!!!! topbloemen nee belangenverstrengeling is er zeker niet pffffffffffff weer een column van lik me lutje