Broekhof gaat klanten informeren over recycling verpakkingen

Broekhof start volgende maand op de Trade Fair met het voorlichten van klanten over de mogelijkheden van recycling van bloemen- en plantenverpakkingen. Voor steeds meer bedrijven in de sierteeltsector is het van belang te weten of de verpakking van een boeket of plant recyclebaar is.

Vanwege de behoefte in de markt aan duurzame verpakkingen gaat Broekhof klanten informeren over de mogelijkheden van recycling van bloemen- en plantenverpakkingen. Vooral de supermarktketens gaan de komende jaren het niet-recyclebare plastic uit de schappen weren. Het assortiment verpakkingen en decoratiematerialen van Broekhof biedt al langer duurzame keuzes met onder andere FSC-papier. In de nieuwe catalogus van Broekhof met het assortiment van 2019 komt hierover nog meer duidelijkheid: per artikel is met een symbool aangegeven of een artikel recyclebaar is. Ook is aangegeven of een artikel bestaat uit gerecycled materiaal. De nieuwe catalogus zal vanaf de Trade Fair in november aan klanten worden verstrekt.

Biologisch afbreekbare verpakkingen

Naast de informatiebehoefte over de mogelijkheden van recycling is er vanuit klanten steeds meer belangstelling voor de duurzame verpakkingen die Broekhof verkoopt onder het merk Green Leaf. Deze verpakkingslijn is vanaf dit najaar uitgebreid. Naast 100% industrieel composteerbare artikelen zijn ook biologisch afbreekbare artikelen én thuis composteerbare artikelen toegevoegd.

Bron en illustratie: Broekhof

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties