Bruidsdecoraties met droogbloemen

Dennis Kneepkens en Mick Stubbe van Designduo DK reizen de hele wereld over om bloemdecoraties te verzorgen. Onlangs verzorgden ze tijdens het Festival of Flowers in Leeds twee grote decoraties: de bruiloftsdecoratie Golden Times en een decoratie die in het teken stond van de 900e verjaardag van het kasteel The Great Dame.

De Amsterdamse designers lieten zich voor de bruiloftsdecoratie inspireren door de film The Gladiator uit 2000. ‘Vooral de scene waarin Maximus, gespeeld door acteur Russell Crowe, door het graanveld loopt en zijn hand door de graanstelen laat glijden. Onze decoraties was eigenlijk ook bedoeld om terug te denken aan de prachtige tijden die het kasteel heeft beleefd de afgelopen honderd jaar’, aldus Mick Stubbe.

Voor de decoratie  gebruikten zij geheel volgens de trend van gedroogde materialen en droogbloemen veel van dergelijke bloemen. Alle arrangementen, behalve het grote arrangement in het midden van de tafel, zijn een lange tijd houdbaar. ‘En het Festuca-gras had als mooie bijkomstigheid dat het ook nog eens heerlijk geurt. Gecombineerd met de chocoladegeur van de cacaoschelpen op de vloer rook de hele kamer naar een heerlijke zonnige herfstdag.’

Hortensia’s voor The Great Dame

Hun tweede versiering heette The Great Dame en was geïnspireerd op het 900-jarige bestaan van het kasteel. Hun ontwerp in het trappenhuis bestond uit alle arrangementen met ‘wilde bloemen’, alsof de natuur in het interieur 900 jaar lang zijn gang had kunnen gaan. De ruimte was gevuld met bomen, struiken en veel bloemen, waaronder hortensia’s, lisianthus en David Austin-rozen.

Bron: Design duo DK | Foto’s: Mick Stubbe

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties