Calla is zomerbol van het jaar

In 2015 mag Calla zich zomerbol van het jaar noemen. Met zijn vele kleuren en elegante vormen straalt de bloem zowel in de tuin als op het terras.

Elk jaar kiest iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector een zomerbol van het jaar. Voor volgend jaar is dat de Calla geworden. Velen kennen Calla ook wel onder zijn Latijnse naam Zantedeschia of de Nederlandse naam aronskelk.
Sommige soorten, zoals Zantedeschia aethiopica en Zantedeschia ‘Pink Mist’, kunnen erg goed tegen vorst. Zonder bescherming sterft de plant in de winter boven de grond af en bloeit en groeit hij weer vrolijk in het voorjaar alsof er niets gebeurd is. Maar de meeste soorten hebben in de winter een dekentje (bijvoorbeeld stro) nodig om de ergste vorst te overleven.

Planten na de vorst
Wanneer de bollen worden geplant, zitten er nog geen of weinig wortels aan. Ze zijn daarom pas na een bloeiseizoen bestand tegen de kou. Vanaf mei is de meeste kans op vorst verdwenen en kan Calla worden geplant. Tussen juli en oktober zullen de bloemen tussen de drie en acht weken bloeien. De bloeitijd is afhankelijk van de temperatuur, de hoeveelheid licht en het soort.

Bron en foto: iBulb