Campagne ‘Een 10 voor de juf en meester’ slaat aan

   

  Stichting ‘Een 10 voor de juf en meester’ constateert dat de media steeds meer aandacht geeft aan de internationale Dag van de Leraar (5 oktober). De door hen bedachte mogelijkheid om die leerkracht te bedanken met bloemen of planten lift daar goed op mee.

  Steeds meer supermarkten, tuincentra en bloemisten doen mee aan de campagne ’Een 10 voor de juf en meester’. Dat merkt initiatiefneemster Agnes van den Berg onder andere aan het aantal gratis promobags dat opgehaald is bij bloemenveilingen. Marketeer Paul Ras constateert dat de organisatie samen met siertelers ook steeds beter afstemt welke retailers er benaderd kunnen worden. Ras is betrokken bij de promotie van kalanchoe. „Er zijn speciale ’Een 10 voor de juf en meester’-hoezen, maar niet elke afnemer wil daar mee werken. Bloemen en planten moeten ook na 5 oktober, De Dag van de Leraar, verkocht kunnen worden. De diverse afnemers gebruiken vaak wel het speciale promotiemateriaal om die dag op het verkooppunt extra onder de aandacht te brengen.”

  Extra verkoop

  Het is volgens Van den Berg en Ras lastig om exact te bepalen hoeveel extra verkoop het heeft opgeleverd. Positief feit is dat de campagne door steeds meer partijen in de sierteelt opgepikt wordt als nieuw ‘geefmoment’ van bloemen en planten. Agnes van den Berg gaat nog inventariseren bij de groepen Coloured by Gerbera, de Nederlandse kwekers van buitenplanten, promotiecollectief Altijd Kalanchoë, Van der Voort Potplanten en Decorum Company hoe zij als partner 2017 de campagne ervaren hebben.

  Aandacht media

  Dit jaar was er mede door de lerarenstaking extra media-aandacht voor De dag van de Leraar. Ook de campagne ‘Een 10 voor de juf en meester’ kreeg daardoor meer publiciteit, mede door diens landelijke verkiezing ‘Leukste leerkacht van het jaar’. Onder andere Hart van Nederland, Omroep Betuwe, Telegraaf, Radio 538, Radio Veronica en Radio 2  en diverse lokale media schonken aandacht aan de winnaar  van 2017, meester Jeroen Hermans van basisschool De Toermalijn in Helmond. De bloemrijke presentjes die hij kreeg kwamen daardoor ook in beeld.

   

  Stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’ roept vanaf 2013  ouders en kinderen op vooral rondom de Dag van de Leraar meer waardering te tonen voor de inzet en het vele werk van leerkrachten. Insteek is om de sierteeltsector daarvan te laten profiteren, want vanaf het begin is gecommuniceerd dat bloemen en planten bij die blijk van waardering horen. Als idee oppert de stichting richting ouders, scholen en kinderen bijvoorbeeld dat een compliment of een lief bericht via hun ‘compliment-kaart’ aan een bloem of plant gehangen kan worden. Er zijn ook diverse kleurplaten op de site www.een10voordejuf.nl

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties