Campsis beste nieuwigheid Plantarium

Een Campsis is dit jaar uitgeroepen tot de beste nieuwigheid van de vakbeurs voor de boomkwekerij Plantarium. Campsis ‘Takarazuka Fresa’ (Summer Jazz Fire) groeit compact en heeft warm oranjerode bloemen.

De campsis is ingezonden door Hoogeveen Plants bv uit Hazerswoude. Opvallend is dat de plant bloeit op takken van 50 tot 60 cm hoog en dat maakt hem uniek binnen het sortiment.

Drie keer goud
Behalve voor de campsis waren er gouden medailles voor een nieuwe hortensia: Hydrangea macrophylla ’Deep Purple’ (ingezonden door De Jong Plant in Boskoop) en Nandina domestica ’Lemon-Lime’ (Kolster in Boskoop.
In totaal beoordeelde de jury op Plantarium 99 inzendingen. Er werden 22 bronzen, veertien zilveren en drie gouden medailles toegekend.

Demonstraties
Bezoekers van Plantarium kunnen bij de ruim 300 deelnemers de ontwikkelingen in het sortiment en de marketing van producten bekijken. Er zijn twintig sfeerbeelden van tuintjes. Bovendien zijn er demonstraties van Romeo Sommers en Judith de Frankrijker. Op steeds wisselende plaatsen laten zij met de ter plekke beschikbare materialen pot-plant of plant-plant combinaties zien.

Plantarium is nog tot en met zaterdag 30 augustus in het Plantariumgebouw op het ITC-terrein in Boskoop-Hazerswoude.

Foto: Plantarium