Carmen Geurtsen wint Skills Heroes

Carmen Geurtsen is met 543 punten winnaar geworden van Skills Heroes, de nationale mbo-beroepenwedstrijd. De leerlinge van het Groenhorstcollege in Velp bleef daarmee nipt Roxanne Crouwel voor, die 535 punten scoorde.

Volgens Carmens docent en begeleider Hein Otten heeft het vrije werk de doorslag gegeven. De deelnemers kregen de opdracht hiervoor een maand voor de wedstrijd. Zij dienden een lichaamsversiering te maken gebaseerd op Le Sacre du printemps, een ballet uit 1913. Bij de opdracht maakten de zes deelnemers een moodboard, en er hoorde een gesprek met de jury bij. Otten: ,,Dit onderdeel konden de deelnemers voorbereiden. Je ziet, als je dat goed doet, dat je er extra punten uit kunt slepen.’’

Naar Göteborg
Waarschijnlijk vertegenwoordigt Carmen Nederland in december op het Europees kampioenschap in Göteborg. De organisatie van Skills maakt voor 1 april bekend welke Nederlandse winnaars worden afgevaardigd. Groenhorst College Velp leverde ook vorig jaar de Nederlandse kampioene af. Toen won Saryn Jager het evenement.

Overige plaatsen
Roxanne Crouwel van het Prinsentuincollege in Breda eindigde met 8 punten direct achter Carmen op een tweede plaats. De derde plaats was voor Malou van der Burg, leerling van het Wellantcollege. Jerome Salden (Citaverde), Joost ten Hove (Groene Welle) en Esmé van de Panne (Edudelta) werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde tijdens de Skills Heroes. De mbo-beroepenwedstrijd werden gehouden van 17 tot en met 19 maart in de RAI in Amsterdam.
Kijk hier voor een impressie van Skills Heroes.

Bron en foto: Bloem en Blad