Chrysal presenteert duurzame bloemenvoeding op IPM

Chrysal introduceert een complete duurzame lijn bloemenvoeding verpakkingen op de IPM, eind januari in Essen. De lijn bevat naast composteerbare zakjes de nieuwe recyclable en papieren sachets.

De afvalstapel met plastic wordt steeds groter en oplossingen voor verpakkingen volgens het principe reduce, re-use en recycle zijn belangrijker dan ooit, aldus Chrysal. Met de nieuwe sachets wil het bedrijf bijdragen aan een circulaire economie, waarin niet alleen minder plastic wordt gebruikt, maar het plastic dat in gebruik is ook kan worden hergebruikt of gerecycled. ‘Ons doel is om de meest duurzame partner te zijn in de bloemenindustrie, constant ervoor te zorgen om bloemenafval, watergebruik en verpakkingsmaterialen te verminderen en duurzaamheid te integreren in onze strategie’, aldus Chrysal.

ECF-pulp

Vorig jaar introduceerde Chrysal de composteerbare sachet, die volledig industrieel composteerbaar is in dezelfde tijd als een bananenschil. Dit jaar presenteert het bedrijf op de IPM ook de nieuwe recyclable plastic sachet en papieren sachet. Deze plastic sachet is volledig gemaakt van recyclebaar plastic en die van papier is gemaakt van ECF pulp en heeft een bio based coating. Dit betekent dat het sachet in de papierbak kan worden weggegooid.

Bron en foto: Chrysal International

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties