Column Proeve van Meesterschap

Janneke (links) en Malou.

Duurzaam

 

Malou
Onlangs had ik mijn eerste consult met Janneke. We hebben een globale planning gemaakt en besproken wat er in het projectplan hoort te staan. Een belangrijk punt zijn de doelstellingen. Ik wil onderzoeken hoe ik PULP commercieel op de markt kan brengen. Ook wil ik onderzoeken wat praktisch de beste manier is om afval te verzamelen voor het papier. Het product duurzaam maken voor een langere levensduur is voor mij de leukste en grootste uitdaging. Ik ga onderzoeken of het mogelijk is om het papier steviger te maken en misschien zelfs waterdicht. Het is voor mij belangrijk dat ik geen chemische middelen ga gebruiken, dit past niet binnen het concept. Misschien is hars een idee? Lak op waterbasis? Textielverharder? Om informatie in te winnen ga ik op bezoek bij verschillende professionals. Zo ga ik de aankomende tijd langs bij Growing Paper, een bedrijf dat groeiend papier op de markt heeft gezet. Ook wil ik kunstenaars gaan benaderen.

Janneke
Op dit moment wordt er veel onderzocht in het verduurzamen van onder andere verpakkingsmaterialen, zowel binnen als buiten de branche. Voor Malou is het belangrijk om deze innovaties goed te volgen. Daar liggen kansen die zij kan gebruiken voor bijv. het waterdicht maken, praktische processen en toepassingsmogelijkheden. Vanaf nu moet Malou aan de slag met het onderdeel commercie. Dit kan ze alleen doen door zoveel mogelijk deze innovaties te gaan opzoeken, te onderzoeken en vooral veel te gaan uitproberen. Deadlines liggen al dichtbij, dus nu wordt het zaak dat gedachtes en ideeën meer concreet gaan worden.

Malou van der Burg heeft de tweejarige opleiding Associate degree (Ad) bloemsierkunst gevolgd op Aeres Hogeschool Wageningen en is gestart met haar Proeve van Meesterschap. Janneke Camps is haar mentor. Samen doen zij op deze plek maandelijks verslag van de voorbereidingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties