Column Proeve van Meesterschap

Janneke (links) en Malou.

Waterdicht

 

Malou
Ik ben volop bezig met mijn zoektocht naar manieren om pulp waterdicht te maken. Zo heb ik bio-based plastic gemaakt van aardappelzetmeel, glycerine en water. In eerste instantie gebruikte ik teveel water waardoor het niet goed droogde. Met minder water heb ik ‘een plastic’ gecreëerd, maar dit is nog niet stevig genoeg en ook nog niet waterdicht, dus ik ga door met experimenteren.
Vorige maand heb ik mijn projectplan gepresenteerd voor de commissieleden van de proeve. Na het adviesgesprek kreeg ik voor alle items zoals doelstellingen, haalbaarheid, verdieping en vaktechniek een positief oordeel. Ik heb als advies gekregen om door te gaan met het duurzaam waterdicht maken en te kijken of het steviger kan worden door iets toe te voegen. Ik moet de nadruk gaan leggen op de vormstudie, groter werken en veel inspiratie opdoen bij musea, exposities en ander vakwerk. Daarom ben ik naar een paper-art expositie geweest bij Coda Apeldoorn en dit heeft mij veel stof tot nadenken gegeven. Volgende maand meer!

Janneke
Toen Malou haar proces en eerste-faseproducten aan de adviescommissie van de VBW presenteerde, voelde ik mij trots. Wat een grote stappen heeft zij gemaakt, wat een ijverigheid, maar vooral ook eigenheid. De presentatie was tot in de puntjes verzorgd, ze had een keurige PowerPoint voorbereidt die ons elke stap van haar proces in een logische volgorde liet zien. De resultaten van de experimenten waren prachtig uitgelicht. Ze had heel slim ook een aantal vragen aan de commissie vooraf bedacht, die bijvoorbeeld gingen over verwachtingen. Mooi om te zien hoe ze het advies oppakt. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze dit advies in de praktijk verder gaat uitwerken.

Malou van der Burg heeft de tweejarige opleiding Associate degree (Ad) bloemsierkunst gevolgd op Aeres Hogeschool Wageningen en is gestart met haar Proeve van Meesterschap. Janneke Camps is haar mentor. Samen doen zij op deze plek maandelijks verslag van de voorbereidingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties