Column Proeve van Meesterschap

 

Janneke (links) en Malou.

 

Pulp

Malou
De Proeve van Meesterschap staat al zolang ik mij kan herinneren op mijn verlanglijstje: ik ben ambitieus en leergierig en na mijn Mbo- en Hbo-opleiding moest dit de volgende stap zijn. Het onderwerp van mijn afstudeerproject was pulp: Paper Uniqueness from Leftover Plants. Niet alleen heb ik hier affiniteit mee, het bleek ook nog eens vernieuwend te zijn voor de branche. Ik werd steeds enthousiaster en wilde hier graag mee verder gaan. Recyclen en duurzaam werken spreekt mij aan. Na veel brainstormen en onderzoeken lukte het mij om papier te maken van afval uit de bloemenbranche.

Dit jaar ben ik voor mijzelf begonnen met mijn bedrijf Blouming floral art en daarnaast ga ik de Proeve van Meesterschap doen. Ik hoop nog meer diepgang te vinden en een goed commercieel concept in de markt te gaan zetten.  

Janneke
De opdracht van studenten Ad bloemsierkunst is om een onderwerp te onderzoeken waar ze affiniteit mee hebben en dat verdiepend en vernieuwend is voor de branche. De student organiseert zelf activiteiten en het onderzoek zal leiden tot een product. Dit kan een concept zijn, een tastbaar product of bijvoorbeeld een nieuwe techniek. Dit traject noemen we ook wel het voortraject voor een Proeve van Meesterschap.

Zo ging het ook met Malou. Ik geloof dat zij al vrij vroeg in haar tweede jaar liet vallen dat ze de Proeve graag zou willen doen. Haar afstudeerproject hebben we met een klapper op het event Fleuramour in Alden Biesen afgesloten. Malou kon daar al een tipje van de sluier oplichten over haar onderwerp voor de Proeve van Meesterschap. In april is onze volgende afspraak waarin we het proces en de vervolggedachten over de producten gaan bespreken.

Malou van der Burg heeft de tweejarige opleiding Associate degree (Ad) bloemsierkunst gevolgd op Aeres Hogeschool Wageningen en is gestart met haar Proeve van Meesterschap. Janneke Camps is haar mentor. Samen doen zij op deze plek maandelijks verslag van de voorbereidingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties