Noviteiten in World Horti Center tijdens TradeFair

Gelijk met de Trade Fair van Royal FloraHolland in Naaldwijk presenteren 13 bedrijven in World Horti Center de nieuwste producten, concepten en duurzame ontwikkelingen op het gebied van chrysanten, pot- en tuinplanten.

De trendbeurs op 6 en 7 maart is een samenwerking van participanten van World Horti Center: Air So Pure, Decorum Plants, Microflor, MNP Plants, Floricultura, Forever Plants, Optiflor, Royal Van Zanten, Schoneveld, Smit Kwekerijen, Stolk Brothers, Van den Bos Flowerbulbs en Zentoo. Pendelbusjes zorgen voor een transfer tussen beide beurzen.

Lezing over duurzaam geteelde producten

Onder de titel ‘Licence to produce? Licence to deliver!’ verzorgen Henri Potze, directeur Greenhouse Marketeers en initiatiefnemer van Benefits of Nature, en Eva Dahlqvist, commercieel directeur van Van Dijk Flora een lezing op woensdag 6 maart om 15.00 uur. De lezing zoomt in op de ontwikkelingen van de maatschappij die sterkere aandacht heeft voor duurzame geteelde producten. Transparant ondernemen wordt steeds belangrijker voor spelers in de sierteelt. Henri Potze vertelt hoe een footprintberekening van een product in de gehele keten een middel kan zijn tot transparantie en hoe je duurzaamheid bij de klanten onder de aandacht kan brengen. Dahlqvist weet dat een aantal grote Duitse retailketens de lat ieder jaar een stukje hoger leggen. Zij vertelt over de voorwaarden die de (Duitse) retail stelt ten aanzien van duurzame productie.

Bron en foto: World Horti Center

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties