‘Consumenten kiezen veilige kleuren in rouwboeketten’

Uit onderzoek van Topbloemen.nl naar de bestellingen van rouwwerk blijkt dat Nederlandse consumenten nog altijd voor veilig gaan, zowel qua kleur als qua grootte. Ook wordt dit jaar minder uitgegeven aan een boeket voor overledenen en nabestaanden, maar is het aantal online bestellingen wel gestegen: 40% volgens de verzendorganisatie.

Vanaf 2016 tot en met nu kiezen Nederlanders het vaakst voor rouwboeketten die bestaan uit witte bloemen en groen. Met name de combinatie van witte rozen en witte gerbera’s is geliefd. Als consumenten kiezen voor meer kleur, dan is dat roze, al dan niet gecombineerd met witte of paarse accenten. Ook in deze kleur zijn rozen en gerbera’s favoriet.

Qua boeketgrootte is een afmeting van circa 50 centimeter het meest favoriet. Ook voor de vorm hebben consumenten een voorkeur: de ovale boeketten zijn geliefder dan andere typen, zoals biedermeier.

Budget niet omhoog

Dit jaar wordt iets minder geld uitgegeven aan een rouwboeket: gemiddeld rond 62 euro. Dat is precies één euro minder dan vorig jaar en 25 cent minder dan in 2016. Daar staat tegenover dat consumenten veel vaker online zijn gaan bestellen. Topbloemen.nl meet in twee jaar tijd een stijging van 40% in de categorie rouwbloemen.

Edwin van Arkel, eigenaar van Topbloemen.nl: ‘De groei die we in de orders voor rouwboeketten zien, zien we terug in de gehele omzet. Dit jaar gaan we door de 50 miljoen heen. De markt voor rouwboeketten groeit nog steeds en wij blijven hierop inspringen. Niet alleen door klassieke boeketten aan te bieden, maar ook veldboeketten en excentrieke arrangementen.’

Bron en foto: Topbloemen.nl

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ron de Vries
Ron de Vries
3 jaren geleden

Dit is toch echt een beetje … ehhh.. reclame…… !! sorry…