De Boomkwekerij Nieuws Corokia virgata Maori wint Show Your Colours Award

Corokia virgata Maori wint Show Your Colours Award

0

Corokia virgata Maori Green & Maori Silver van Addenda uit Honselersdijk is 24 januari tijdens de IPM bekroond met de Show Your Colours Award IPM 2019. Een bezoekersjury en een vakjury kende deze award toe.

De jury was unaniem in haar oordeel over de inzending van de telersvereniging: mooi en duidelijk label met goede informatie voor de consument, een trendy plant en de volledige communicatie rondom het product.

„Het winnen van de Show Your Colours Award IPM 2019 is een mooie spin-off om ons product nog steviger in de markt te zetten”, aldus Corina van der Heiden van Addenda. De telersvereniging heeft het nicheproduct namelijk pas sinds twee weken geïntroduceerd. Het is haar derde productgroep naast campanula en hebe. Ook van Maori heeft ze de exclusieve licentie, waardoor onderscheidenheid gewaarborgd wordt.

Addenda vindt ‘Less is more’ de perfecte uitdrukking bij deze takvormige plant: „De Maori is een trendy en unieke plant, welke perfect past in een industriële, minimalistische stijl.  Echter door het bescheiden groen, brengt de plant veel sfeer aan de ruimte en geeft ze vertaling natuur.”

Corokia is van oorsprong een buitenproduct. Desalniettemin is de bijzondere genetica van Maori ook zeer geschikt voor binnen toepassingen. Onder het merk Addenda wordt dan ook de veelzijdigheid van het product kenbaar gemaakt.

Plaats 2 en 3

De tweede plaats was voor Wonder Tree fruit trees van Fruithof uit Kapelle (NL). Hydrangea macrophylla x H. scandens ‘French Bolero’ ingezonden door van Vegepolys uit Angers Cedex (F) eindigde als derde.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar