‘Coronasteun voor bedrijven stopt in vierde kwartaal’

Nu het met het coronavirus de goede kant op gaat, wil het kabinet ophouden met de coronasteunpakketten. Door de vaccinatiecampagne gaat het aantal besmettingen hard omlaag. Als het virus niet opnieuw oplaait, stopt vanaf oktober de coronasteun, meldt RTL Nieuws op de website.

In het derde kwartaal voert het kabinet al een eerste versobering door van de loonsubsidie die bedrijven kunnen krijgen. Bedrijven die nog last hebben van de coronacrisis kunnen maximaal 80% van het omzetverlies opgeven. Het kabinet doet opnieuw een moreel beroep op bedrijven die de steun eigenlijk niet nodig hebben om die ook niet aan te vragen.

Bedrijven die worden geraakt door de coronacrisis kunnen onder meer beroep doen op loonsteun (NOW) en een tegemoetkoming in vaste lasten als energiekosten en huur (TVL). Eind mei is besloten de steunpakketten nog drie maanden te verlengen tot eind september.

Andere vormen van steun

Vanaf het vierde kwartaal gaat als het aantal besmettingen laag blijft, een streep door de huidige coronasteunpakketten. Wel wordt gekeken of er nog andere vormen van steun nodig zijn om de gevolgen van de crisis op te vangen. Een voorbeeld daarvan is de aanpak van probleemschulden die bedrijven hebben opgebouwd. Mocht het coronavirus toch weer zodanig oplaaien dat maatregelen nodig zijn, zal volgens RTL Nieuws het kabinet opnieuw bekijken of er steun nodig is en in welke vorm.

Bron: RTL Nieuws | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties