Corso vaart in mini-editie langs vier burgemeesters

Het Varend Corso Westland wilde de afgelaste editie van dit jaar niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Zaterdag 4 juli trokken drie versierde boten door Westland, Midden-Delfland, Delft en Den Haag. Vier burgemeesters namen tijdens deze ingelaste mini-editie een boeket in ontvangst.

Windkracht 6 en regen maakten van de mini-editie een beproeving voor de bemanning. De organisatie is de schippers, zangers en dansers daarom erg dankbaar, dat ze zich staande hebben gehouden. „Ze hebben er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de unieke corsosfeer dit jaar toch nog te proeven was. Daarnaast gaat ook veel dank uit naar Royal FloraHolland, Shell, Van der Valk Systemen, Floramotion en Summit Gerbera, de sponsors die dit weekend onmisbaar bleken.”

Geen aankondiging

Geen aankondiging voor deze ingelaste tocht in het weekend dat ingeroosterd was als corsoweekend voordat het coronavirus ‘alles anders maakte’. De burgemeesters van de gemeenten  Westland, Maassluis, Midden-Delfland en Delft waren wel ingeseind. Zij stonden op afgesproken plekken om een boeket bloemen in ontvangst te nemen. De vier burgemeesters (resp. Bouke Arends, Edo Haan, Arnoud Rodenburg en Marja van Bijsterveldt) staken het corso naar verluidt een hart onder de riem. Het maakte volgens de organisatie van het Varend Corso overduidelijk dat iedereen het betreurt dat editie 2020 niet door kon gaan, maar ook dat de deelnemers volgend jaar extra warm verwelkomd zullen worden.

Verrassing

Het Varend Corso wilde in deze coronaperiode voorkomen dat er teveel publiek bij elkaar zou komen. Pas zaterdag 4 juli maakte ze hun mini editie bekend als ‘een verrassing’ waarvoor je oren én ogen open moest houden. En ’Kom je iets tegen? Deel dan een foto met ons. Inzenders maken kans om volgend jaar in een luxe sloep mee te varen!’

Enkele toeschouwers reageerden op social media, o.a met  ”Mini #varendcorso gespot door vrienden langs de vliet. Te leuk! Toch nog een mini-feest op het water onderweg naar…” en ”Zag en hoorde zojuist het #varendcorso voorbij komen in #Delft. Boot ziet er prachtig uit. Jammer van het pokkenweer.”

 

Zondag 5 juli  zouden de boten nog een ronde door het Westland maken, maar dat moest door de weersomstandigheden afgeblazen worden. Fotograaf Arnaud Roelofsz legde alles vast afgelopen zaterdag.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties