Dahlia-evenement brengt park en landgoed Keukenhof samen

  Woensdag opende op Landgoed Keukenhof de derde editie van het Holland Dahlia Event. Keukenhof-directeur Bart Siemerink prees de samenwerking van het bloemenpark en het landgoed in één evenement. Ook is de kwaliteit van de dahliatentoonstelling dit jaar groter.

  Vorig jaar werd voor het eerst de samenwerking aangegaan tussen Keukenhof en het Holland Dahlia Event. Met 150 soorten dahlia’s in de volle grond is ook dit jaar het Landgoed Keukenhof een etalage voor de dahliateelt.

  Met 150 soorten dahlia’s in de volle grond is ook dit jaar het Landgoed Keukenhof een etalage voor de dahliateelt. (Foto: Ralph Mens)

  Volgens Siemerink oogt de tuin dit jaar mooier en is er minder uitval. Ook zijn naambordjes geplaatst en staan soorten bij elkaar. Daarnaast zijn er ook mengsels van dahlia’s toegepast.

  Rise of the Phoenix

  Een corsowagen die eerder dit jaar mee reed met het Bloemencorso van de Bollenstreek maakt het geheel compleet. De wagen Rise of the Phoenix is opnieuw gestoken, maar nu met dahlia’s. Ook is er 24 en 25 augustus een mozaïekentocht in de Bollenstreek waarbij de dahlia centraal staat.

  Keukenhof-directeur Bart Siemerink prees de samenwerking tussen park en landgoed voor het Holland Dahlia Event. (Foto: Ralph Mens)

  Het Holland Dahlia Event zoekt dit jaar ook de verbinding met internationale boomkwekerijvakbeurs Plantarium in Boskoop die tegelijkertijd plaatsvindt. Zo komt een groep van 25 internationale vakjournalisten, die voor Plantarium in Nederland zijn, deze week ook naar de Bollenstreek om dahliakwekers te bezoeken.

  Bijen en vlinders

  Dahlia’s bloeien van augustus tot eind oktober en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. (Foto: Ralph Mens)

  Voorzitter van het Holland Dahlia Event René Schrama stelde bij de opening dat er meer gedaan kan worden met het thema vlinders en bijen. Gelet op het grote aantal vlinders en bijen dat de bloemen bezoekt in de tuin van het landgoed, is dat zeker iets om de dahlia bij tuinbezitters mee te promoten. Ook de bloeitijd van augustus tot eind oktober geeft toegevoegde waarde aan de tuin.

  Tien locaties

  In totaal zijn er tien bezoeklocaties tussen Hillegom en Voorhout waar de dahlia’s in de schijnwerpers staan, met Landgoed Keukenhof als voornaamste etalage. Hier staan 150 soorten dahlia’s in bloei, plus arrangementen met snijdahlia’s. Er worden duizenden bezoekers verwacht.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties