Dahlia in de hoofdrol

In augustus kunnen Dahlialiefhebbers – vakgenoten en consumenten – genieten van verschillende evenementen waar de bloem een hoofdrol speelt, waaronder de Keukenhof en het corso in Zundert. Dit alles onder de noemer Holland Dahlia Event.

Van 23 tot en met 26 augustus zijn de Keukenhof Dahlia Dagen. In de voortuin van Kasteel Keukenhof in Lisse zijn zo’n 150 verschillende soorten dahlia’s geplant. Voor kinderen is er op zondag 26 augustus een dahliaspeurtocht.

De opening van het Holland Dahlia Event krijgt in de tuin van het kasteel een bijzondere invulling. Op 22 augustus om 16.00 uur wordt daar de laatste bloem in een Dahlia-mozaïek gestoken. Het enorme Dahlia-mozaïek is mogelijk gemaakt door de organisatie van het Bloemencorso Zundert. Het is een goed Zunderts gebruik om de dahlia’s tot een mozaïek te ‘tikken’. De laatste bloem steekt Jos Jochems, voorzitter Stichting Bloemencorso Zundert.

Showtuinen in bloei

Daar waar Kasteel Keukenhof zich hoofdzakelijk richt op de consument en particuliere bezoeker, zijn er ook tien showtuinen in bloei voor vakgenoten uit de hele wereld. Honderden soorten dahlia’s zijn te bekijken, waarbij vorm, bladstructuur, hoogte en nog veel meer te vergelijken is met elkaar. Voor vele bezoekers de gelegenheid om het nieuwe assortiment samen te stellen.

CNB Dahliadagen

Ook bij CNB Lisse staat Dahlia centraal, en wel op de Dahliadagen die van 20 tot en met 24 augustus plaatsvinden. Er worden meer dan zestig verschillende soorten dahlia’s geshowd in de showkas van CNB.

Bron en foto’s: Holland Dahlia Event/Keukenhof/CNB Lisse

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties