Vakblad voor de Bloemisterij FlowerTrials Danziger houdt Open Huis Evenement bij Imperial Plants

  Danziger houdt Open Huis Evenement bij Imperial Plants

  0

  Danziger houdt nu FlowerTrials niet door gaan open huis bij Imperial Plants in Bleiswijk. Het bedrijf presenteert nieuwe series, innovatieve nieuwigheden en vooruitstrevende programma’s, allemaal met één doel: oplossingen bieden voor telers, retailers en de eindconsument. De i omvatten zeven gloednieuwe series die echte innovatie brengen met meer kleur, meer efficiëntie en meer winst voor teler en de rest van de waardeketen.

  Het Danziger-team heeft in samenwerking met Imperial Plants besloten om alle nieuwe variëteiten te presenteren tijdens een speciaal Open House-evenement dat gepland is om geïnteresseerden in staat te stellen de nieuwe series en variëteiten voor het komende seizoen beter te evalueren.

  In het afgelopen nummer van de Bloemisterij meerdere alternatieven van deelnemers, zoals bijvoorbeeld MNP Flowers.

  ’Met Summer Garden 2020 ook nieuwe selecties showen’

  Tijdens FlowerTrials showt MNP Flowers vaak recent geïntroduceerde nieuwigheden die het komende jaar bij de (grote) vermeerderaars verkrijgbaar zijn. Immers, MNP Flowers is puur een veredelaar en vermeerdert niet zelf. Dat sortiment is reeds opgezet en nu te bewonderen tijdens de Summer Garden 2020. Niet voor een week, maar op doordeweekse dagen van 15 juni tot en met 28 augustus. De showtuinen zijn vrij toegankelijk, maar via een afspraak ook te bewonderen met een product- of verkoopvertegenwoordiger.

  Erwin Giezen

  Naast de showtuinen is er op Summer Garden 2020 plaats ingeruimd voor een proeftuin met nog niet op de markt gebrachte noviteiten, waaraan dus nog geen kwekersrecht hangt. „Met deze proeftuin beogen we met een onze vaste klanten, maar vooral met kwekers, exporteurs en retailers nieuwe veredelingsinnovaties te selecteren. En wellicht innovaties die anders niet de markt bereiken. Wellicht via nieuwe, kleinschalige ketensamenwerkingen”, aldus Erwin Giezen, hoofd marketing.

  Als niet-vermeerderaar lijkt dit een opzet die bij succes voor herhaling vatbaar is. Daarop wil Giezen niet vooruitlopen: „Summer Garden 2020 is vooralsnog een eenmalig evenement, omdat we niet iets willen creëren dat de toekomst van FlowerTrials in de weg staat. Het evenement, waarvan MNP Flowers één van de grondleggers is, is te uniek en te waardevol, om dat te gaan ondermijnen.”

  Nu FlowerTrials niet doorgaat, mist MNP Flowers een extra kans om het 30-jarig jubileum van Surfinia luister bij te zetten. Een jubileum dat door de coronacrisis minder spectaculair uitpakt dan beoogd. „Jammer, want niet alleen wij maar ook vakgenoten beamen dat deze hangpetunia een trendsetter is geweest voor noviteiten van perkgoed. Door introductie als merk en vermeerdering via stek in plaats van zaad.”

   

   

   

  Reageer op dit artikel

  avatar