De Nieuwe Bavo Bloeit onder leiding van Sarah Dikker

Na de start vorig jaar van ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ maakt de kathedraal in Haarlem zich voor de tweede keer op voor een bloemrijk schouwspel. Deze keer onder leiding van Sarah Dikker – winnares van de eerste editie van Hollands Beste Bloemstylist. Het evenement Stairway to Heaven vindt plaats van 22 tot en met 24 april.

De voorbereidingen voor Stairway to Heaven zijn al in volle gang. Dertigduizend lelieknoppen zullen zich vanuit de koepel een weg naar beneden banen, tot in het hart van de kerk.

Sinds 2005 is er een omvangrijke restauratie bezig aan de Nieuwe Bavo, de op een na grootste kerk van Nederland. Op 4 maart vond de feestelijke opening plaats van het interieur in aanwezigheid van prinses Beatrix.

Bloemencorso
Architect Jos Cuypers (1861-1949) – zoon van de befaamde bouwer Pierre Cuypers van het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam – verwerkte tijdens de bouw van 1895 tot 1930 vele bloemmotieven in de kathedraal. Door de combinatie van de bloemrijke architectuur en de arrangementen ontstaat volgens FloraHolland een inspirerend samenspel dat bijzondere beelden op zal leveren. Gelijktijdig met het grootse indoor bloemenspektakel vindt buiten het Haarlemse bloemencorso plaats.

Bron en foto: De Nieuwe Bavo Bloeit