De Speaker moet Fransen en Engelsen eens tot ‘order’ roepen

  Of ze helemaal “from the pot zijn gepleurd” in Frankrijk? Het schijnt tegenwoordig makkelijker te zijn om een rondje in space te doen met Elon Musk zijn SpaceX dan een vrachtwagen naar de UK te sturen. Dat de Britten na 2,5 jaar nog niet weten wat ze willen geeft wel de verdeeldheid aan van het land.

  Premier Theresa May die keer op keer naar huis wordt gestuurd, of beter naar Brussel, om er wat beters uit te slepen. Wat dat beters dan moet zijn weet niemand, maar dat is ook juist het spel. Stel je voor dat het wel wordt ingekaderd dan weet je dus gelijk waar je je aan moet houden als speler en is het spel niet meer leuk. Engelsen noemen dat “to bent the rules”.

  De Fransen daarentegen zijn sluw. Die gaan gewoon in de Moederdagweek en de week van de definitieve datum van brexit een stiptheidsactie voeren. Zogenaamd om betere lonen af te dwingen. Nou hebben Fransen wat mij betreft het kampioenschap staken al vele jaren in handen. Iedere industrie staakt daar minimaal twee weken per jaar om de eisen van de vakbond wat kracht bij te zetten. Zo ook vorige week.

  Lekker alles en iedereen controleren, zodat je minimaal de Eurotunnel mist. Sommige vrachtwagens liepen daardoor wel tot zes uur vertraging op. Als je dan als chauffeur van een vrachtwagen in Engeland aankomt en je krijgt van de Engelse politie nog even een bekeuring, omdat je te lang hebt gereden ben je “not amused”. Wij moesten de bloemen, die de vertraging hadden opgelopen, vanuit onze depots zo snel mogelijk bij de bloemist zien te krijgen in Engeland of Wales.

  De speaker of Parliament in London die altijd maar “order, order” roept zou het hele zooitje aan beide kanten van het Kanaal maar eens tot de orde moeten roepen. Sowieso lijkt mij een brexit niet goed voor onze industrie, maar daar schijnt nog niet iedereen het over eens te zijn. Dat men hier al 2,5 jaar niet uit wil en kan komen kan ik me niet voorstellen.

  Ondertussen is Engelse Moederdag goed verlopen voor ons en ga ik maar eens kijken of ik met SpaceX een rondje om de maan kan gaan doen. Want met de helikopter de puinhoop aanschouwen lukt al niet meer.

  Feico Smit,

  General manager ADI Logistics

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties