deBloemist.nl finalist in verkiezing Duurzaamheidsprijs

deBloemist.nl is een van de drie finalisten in de verkiezing om de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek. Donderdag 23 juli reikte Heleen Hooij, wethouder duurzaamheid van de gemeente Teylingen, de oorkonde uit aan Thomas Clavaux van de online bloemenverkoper.

Volgens de jury blijft deBloemist.nl investeren in slimme automatisering, energiebesparende maatregelen en in de medewerkers. ‘Met bijna 75 procent MPS-gecertificeerde bloemeninkoop doet de online verkoper het in zijn branche erg goed.’

V.l.n.r. Thomas Clavaux van debloemist.nl, Gert van Soest van Chocolaterie Pierre en Marjolijn Balk van To Maat.

De twee andere finalisten zijn To Maat en Chocolaterie Pierre. To Maat koopt de groente voor zijn groenteburgers in bij boeren in de streek. De burgers worden zonder toevoegingen ‘gedraaid’ en zijn volgens de jury een gezonde vervanger voor vlees. Chocolaterie Pierre produceert alles dagvers, wat onnodig weggooien bespaart. Het bedrijf werkt samen met hun cacaoleverancier om de boeren in de landen van herkomst te ondersteunen.

Finale op 8 oktober

Op 8 oktober besluit de jury tijdens de Finale van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek in het Fioretti college in Lisse welke van deze ondernemers de prijs wint.

Bron: Duurzaamheidsprijs Bollenstreek | Foto’s: Van Dalen Communicatie

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties