Digitale impressie van sortiment poinsettia

De jaarlijkse presentatie van nieuw sortiment poinsettia kon vanwege het coronavirus niet live plaatsvinden. De organisatie, Glastuinbouw Nederland en zes veredelaars van poinsettia, maakte daarom een korte film om de cultivars te showen.

Zes veredelaars brachten dit jaar samen 24 cultivars in voor de jaarlijkse sortimentsvergelijking. Cultivars die een paar jaar geleden tot recent op de markt kwamen. Ze worden zijn opgekweekt op twee praktijkbedrijven: The Mastergrowers en Sonneveld Plants. Twee kwekerijen uit Honselersdijk waar respectievelijk op rolcontainers en betonvloeren geteeld wordt. Deze rassen worden vergeleken met bestaande (referentie-)rassen door middel van drie keuringsbijeenkomsten met telers en veredelaars en een houdbaarheidstest op de veiling: de benchmark Poinsettia. Het doel van de vergelijking is het verbeteren van het assortiment. Poinsettiatelers kunnen een betere rassenkeuze maken voor het nieuwe seizoen.

Normaliter is er eind november een gewasbijeenkomst om de sortimentsvergelijking bij de kwekerijen te bekijken. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus was dat dit jaar niet mogelijk. De organisatie, Glastuinbouw Nederland en de deelnemende veredelaars, Lazzeri , Decock Plants, Beekenkamp Plants, Syngenta Flowers, Selecta One en Dümmen Orange, kozen daarom voor een digitale tour langs het sortiment.

De uitreiking van de sortimentsvergelijking en de Benchmark is begin 2021. De planten staan inmiddels in de uitbloeiruimte van Royal FloraHolland in Naaldwijk. De telers die deelnemen aan de benchmark hebben daar ook hun planten gebracht, in totaal 43 partijen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties