Wie zijn de finalisten van de Bloem&Blad Talent Award?

Jade van Schie, Naomi Huisman en Anne van de Greef zijn de finalisten van de Bloem&Blad Talent Award. Zij strijden op zaterdag 6 maart (datum onder voorbehoud vanwege de coronamaatregelen) om de felbegeerde titel: Bloem&Blad Talent van 2021. In 2020 won Carmen Geurtsen de wedstrijd.

Eind vorig jaar stuurden diverse talenten een filmpje in waarin ze bloemwerk maakten met als thema Twinkeling. Uit alle kandidaten koos de redactie aan de hand van een aantal criteria drie finalisten: Jade van Schie, Naomi Huisman en Anne van de Greef.

Jade is 20 jaar, is afgestuurd aan het Wellant MBO Aalsmeer en volgt momenteel de vakopleiding aan Aeres in Wageningen. Naomi is eveneens 20 jaar en heeft de opleiding Bloem, Groen & Styling niveau 4 afgerond aan het Zone College. Anne is 18 jaar en volgt de opleiding vakexpert bloem, groen & styling niveau 4 aan Helicon.

Finale onder voorbehoud

De finale van de Bloem&Blad Talent Award vindt plaats op zaterdag 6 maart bij Bloemengroothandel Van der Vijver in Rijnsburg. Aanvankelijk zou de wedstrijd plaatsvinden op de vakbeurs Trendz in Gorinchem, maar die beurs ging vanwege corona niet door. Ook nu is het nog onduidelijk of de wedstrijd op 6 maart kan plaatsvinden vanwege de strenge lockdown.

Drie opdrachten

De kandidaten krijgen drie opdrachten waarbij hun creativiteit en originaliteit volgens vaste criteria worden beoordeeld. In de eerste opdracht staan trends centraal. De finalisten mogen deze opdracht thuis voorbereiden en krijgen de verse bloemen voor de opdracht uitgereikt. Opdracht twee heeft als thema Oud en Nieuw. Ze krijgen een ‘oude’ vaas waarop ze een vernieuwend boeket moeten maken. En opdracht drie is een verrassingsopdracht. In een mysterybox, die de kandidaten ter plekke krijgen uitgereikt, zit een aantal ‘vreemde’ objecten die ze moeten gebruiken.

Jury

De jury bestaat net als vorig jaar uit bloemist/arrangeur Pascal Zijlmans van Ambianze Zijlmans Bloem&Sfeer in Kaatsheuvel en consumentendeskundige Onne Gerritsen. Nieuw in de jury is Katja van Ewijk, groenstyliste/blogger en eigenaresse van Personalgreen.

De winnaar draagt een jaar lang de titel Bloem&Blad Talent 2021, ontvangt een mooie award, krijgt een interview in Bloem&Blad en mag meewerken aan een van de Trendspecials die Bloem&Blad dit jaar uitbrengt.

De Bloem&Blad Talent Award wordt mede mogelijk gemaakt door Bloemengroothandel Van der Vijver, Chrysal International, Smithers Oasis en plantengroothandel MEERgroothandel.

Tekst en beeld: Bloem&Blad

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties