Duizenden tulpenbollen geplant bij tulpenpiramide

Tienduizend tulpenbollen zijn zaterdag 28 november gepoot bij de 12 meter hoge Delfts Blauwe Tulpenpiramide in het kunstlandschapspark van Land Art Delft. In het voorjaar van 2021 zal ’s werelds grootste tulpenpiramide omringd zijn bloeiende rode tulpen.

Directeur Land Art Delft Paula Kouwenhoven, eigenaresse Anja Jansze van De Tulperij en Henk Schouten, directeur Royal Delft, gaven het startsein door zelf de eerste tulpenbollen te poten. De Tulperij uit Voorhout stelt de tulpenbollen ter beschikking. ‘Het bouwproces van de tulpenpiramide heb ik continu gevolgd. Zo’n mooi landmark voor Delft en daar horen natuurlijk tulpen bij’, aldus Anja.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme promoot niet alleen de tulpen, maar stelt ook arrangementen samen om de verschillende locaties – Royal Delft, Land Art Delft en De Tulperij – met elkaar te verbinden. Henk Schouten, CEO van de Royal Delft Group, is trots dat Delft zo’n iconisch landmark neer heeft gezet. ‘De aanvulling van tulpen in het voorjaar van 2021 zal zowel voor de Nederlanders die een dagje uit gaan als buitenlandse toeristen een grote trekker naar de stad zijn. Hiermee dragen we bij aan het duurzame herstel van het toerisme in Delft en de bollenstreek.’

Bron en foto’s: Sense Marketing & More

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties