Dutch Design Week activeert handen uit de mouwen te steken

Dutch Design Foundation (DDF) koos met het thema If not now, then when? voor Dutch Design Week 2019 letterlijk voor een call to action aan iedereen om niet langer af te wachten, maar nu in actie te komen en de toekomst vorm te geven.

De positieve conclusie na negen dagen Dutch Design Week (DDW) is dat de toekomst uitdagingen kent, maar ook een grote groep mensen die niet bij de pakken neer gaat zitten en de mouwen opstroopt. De vele (inter)nationale bezoekers met allerlei verschillende achtergronden gingen hierover in gesprek met de creatieve voorhoede. Directeur Martijn Paulen: ‘Er zijn belangrijke zaden geplant om er ook voor te zorgen dat de toekomst er een is van innovatie en verbeelding. Van producten, materialen en diensten die onze wereld echt vooruithelpen.’

Tijdens DDW19, van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven, toonden (inter)nationale ontwerpers niet alleen slimme inzichten voor de maatschappelijke onderwerpen van deze tijd, ze presenteerden conceptuele en technologische innovaties, nieuwe alternatieve materialen, vernieuwingen binnen ambachten en systemen, naast een nieuwe esthetiek en gebruikscultuur. DDW19, met diverse exposities, lezingen, tours en labs, trok 350.000 bezoekers.

Nieuwe ambassadeurs

Aan dit succes hebben de ambassadeurs van 2019 Studio Drift, Jalila Essaïdi, Alice Rawsthorn en Stefano Boeri een grote bijdrage geleverd. Zondag 27 oktober heeft Paulen hen bedankt voor hun inzet en zijn de nieuwe ambassadeurs bekendgemaakt. Voor 2020 nemen Lidewij Edelkoort, Sabine Marcelis en Sean Carney het stokje over. Edelkoort geldt sinds decennia als een van de meest belangrijke en vooraanstaande trend forecasters ter wereld en deelt haar ambassadeurstitel voor DDW20 met designer Marcelis, die de designwereld stormachtig verovert, en Carney die bij Philips verantwoordelijk is voor de Healthcare Transformatie Services.

Bron: Dutch Design Week | Foto’s: Sjoerd Eickmans en Simone Frank

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties