Dutch Design Week ‘vindt de juiste balans’

Dutch Design Week (DDW) riep dit jaar met het thema The Greater Number op kritisch te kijken naar onze manier van produceren en consumeren. Op het ontwerpfestival, dat van 16 tot en met 24 oktober in Eindhoven plaatsvond,  was te zien hoezeer ontwerpers bezig zijn met het vinden van de juiste balans.

Directeur Martijn Paulen is tevreden en ziet de toekomst positief tegemoet: ‘DDW21 kwam precies op het juiste moment. Er is zoveel gaande in de wereld. Meer dan ooit hebben we het perspectief en de bevlogenheid van ontwerpers nodig. We zien dat zij hun tanden zetten in het scala van vraagstukken waarmee we ons geconfronteerd zien en zij stellen daarbij steeds het algemeen belang voorop. Of het nu gaat om het stikstofprobleem, woningnood, mobiliteit of sociale vraagstukken rondom inclusiviteit, ontwerpers vormen de voorhoede waar het gaat om het uitzetten van een nieuwe koers. Een koers die ons leidt naar een duurzame, socialere en meer rechtvaardige toekomst.’

Foto: Max Kneefel

Editie 2022

De datum van DDW22 is ook al bekend: dan vindt het event plaats van 22 tot en met 30 oktober.

Bron: DDW | Foto’s: Cleo Goossens en Max Kneefel

In Bloem&Blad 9, die uitkomt op 5 november, meer nieuws over duurzame en circulaire initiatieven op de Dutch Design Week.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties