Dutch Design Week waagt zich buiten comfortzone

Het thema van de Dutch Design Week 2017 is Stretch. Deelnemers en bezoekers worden opgeroepen om zich buiten hun comfortzone te wagen en hoog te reiken. DDW 2017 vindt plaats van 21 tot en met 29 oktober in Eindhoven.

Met meer dan 600 exposities, presentaties, lezingen en netwerkbijeenkomsten is het evenement zeer divers. Behalve vaste waarden en terugkerende onderdelen, is een belangrijk deel van het programma ingeruimd voor ideeën en innovaties die bijdragen aan een verbeterde wereld. Dit sluit aan bij het thema Stretch.

Het programmamanagement onderscheidt dit jaar meerdere trends. Veel aandacht gaat uit naar de invloed van digitalisering en robotisering van de samenleving. Ook sociaal-maatschappelijke vraagstukken en de circulaire economie komen ruim aan bod en is een rol weggelegd voor ambachten: het herontdekken van oude productiemethoden of juist het ontwikkelen van geheel nieuwe toepassingen.

Jaarlijks terugkerende onderdelen zijn onder meer de Graduation Show van Design Academy Eindhoven en de uitreiking van de Dutch Design Awards.

Bron en foto: Dutch Design Week

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties