EZ lanceert hulpmiddel bij privacyvoorwaarden

Het ministerie van Economische Zaken lanceert een hulpmiddel waarmee bedrijven met een paar simpele handelingen hun privacyvoorwaarden kunnen vastleggen. De voorwaarden worden hiermee kort en op begrijpelijke wijze zichtbaar voor consumenten.

Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt. ,,Privacyvoorwaarden kunnen lang en complex zijn. Steeds meer, vaak kleinere bedrijven, ontwikkelen diensten en producten waarbij rekening moet worden gehouden met de privacy van consumenten. Met dit hulpmiddel kunnen bedrijven helder en beknopter aangeven wat ze met gegevens van consumenten willen doen. Het scheelt ze tijd en gedoe. Consumenten kunnen dan makkelijker inzien hoe omgegaan wordt met hun gegevens en zo zelf beter keuzes maken welke diensten en producten ze af willen nemen.’’

Website
Met behulp van een vragenlijst kunnen ondernemers hun voorwaarden op papier zetten en vervolgens op hun website plaatsen. De Autoriteit Persoonsgegevens (het voormalige College Bescherming Persoonsgegevens) is betrokken bij de totstandkoming van de tool, die is getest door MKB-Nederland en beschikbaar is op www.veiliginternetten.nl/privacyverklaring.

Bron: ministerie van Economische Zaken