e•bloom presenteert verpakking van bloemenafval

Sinds kort verpakt e•bloom zijn boeketten in papier dat is gemaakt van bloemenafval. Duurzaamheid vindt de online verzendorganisatie belangrijk. ‘Dit komt tot uiting in onze keuze voor kweker, het verwerken van het product, de duurzame werkomgeving en de verpakking’, aldus directeur Menno Boermans.

‘Het verder verduurzamen van ons product is een bijzonder proces. Stap voor stap komen we steeds dichter bij het ultieme circulaire eindproduct’, vertelt Menno Boermans, directeur van e•bloom.

‘Afgelopen weken hebben we ook onze eerste No Waste Friday-bossen verzonden in dit bloemenpapier. Dus bloemen die anders in de kliko verdwijnen hebben we verpakt in papier dat volledig is gemaakt uit bloemenafval. Mooier kan het bijna niet’, aldus Femke van Aalst van e•bloom. ‘Voor onze eerste productie is alleen rozenafval gebruikt van een Hollandse kweker. Het uiteindelijke doel is om ons eigen bloemenafval te gaan gebruiken voor het produceren van het papier. Dan is de cirkel rond. Het papier is uitgevoerd in onze huisstijlkleur en voorzien van een lichte bedrukking die ook het verhaal vertelt van het papier. De kleurstoffen waarmee het papier gekleurd is, zijn compleet veilig en de vellen zijn bedrukt met bio-inkt. En, als je goed kijkt, zie je zelfs stukjes bloem en steel zitten.’

Bron en foto: e•bloom

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties