Een regelrechte ramp!

Als geboren optimist weet ik aan elke tegenslag wel een positieve draai te geven. Maar van de wereldwijde gevolgen van het coronavirus ben zelfs ik uit het lood geslagen. De export is volledig stilgevallen. De waarde van de mooiste bloemen is gekelderd en hele vrachten worden volgens de veilingspelregels vernietigd. Een regelrechte ramp voor de gehele sector.

Je zal bloemenkweker zijn en je vermogen in één keer zien verdampen. Vang die klap maar eens op. De kosten lopen door en ook het personeel moet worden betaald. Alle goedbedoelde maatregelen als noodfondsen en uitstel van betalingen ten spijt, ik denk dat ze niet op tijd komen. Ik ben bang dat veel kwekers en bloemisten de klap niet te boven komen. Maar hopelijk zit ik er helemaal naast.

In onze winkel is de verkoop nog best goed te noemen, maar dat komt puur doordat wij naast een supermarkt zitten. We profiteren eigenlijk van het hamstergedrag bij de buren. Mensen willen het thuis ook nog een beetje gezellig hebben en kopen bij ons een boeket. En de gedwongen thuiswerkers, die in de pauze even tijd hebben om boodschappen te doen, willen ook graag een fleurige werkplek. Aangezien onze inkoop op dit moment heel erg laag is, kunnen wij hierdoor zelfs nog redelijk goede resultaten boeken.

Toch maak ik mij grote zorgen, want ik weet dat veel bloemisten, die gespecialiseerd zijn in evenementen, bruidswerk of de zakelijke markt, de klappen heel erg hard voelen. Alles staat stil en dat betekent voor deze bloemisten even geen inkomsten. Ook al zijn wij met z’n allen zeer creatief, wat kun je hier tegen doen?

Je hoort nu ook flauwe grappen dat we wc-papier hamsteren omdat we van angst voor het coronavirus in onze broek schijten. Als je in de bloemensector werkt is dat helaas geen grap, maar de harde werkelijkheid.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties