Bloem en Blad Bloemen en planten Eerste tulpendoop bij Veiling Rhein-Maas

Eerste tulpendoop bij Veiling Rhein-Maas

0

De eerste tulpendoop heeft woensdag 7 februari plaatsgevonden bij Veiling Rhein-Maas sinds de oprichting van de veiling in 2010. Tulipa ‘Lorely’ werd gedoopt door onder andere aanvoerder Litjens Tulpen en tulpenmeisje Lisa Smit.

Aanvoerder Litjens Tulpen doopte de nieuwe tulp samen met zijn klant Mat Dings van Gebr. Dings BV in de foyer van de veiling. Ook voor tulpenmeisje Lisa Smit was het haar eerste officiële tulpendoop.

Door deze doop kunnen klanten van Veiling Rhein-Maas al vóór de officiële verkoopstart op dinsdag 13 februari kennismaken met de kwaliteit van deze tulp. ‘De vooral voor de Duitse markt geproduceerde tulp ‘Lorely’ maakt enthousiast door de grote en indrukwekkende bloemen in een opvallende kleur – roze-wit – en een lange houdbaarheid’, aldus Jeroen en Sander Litjens. Na afloop van de doop kregen de aanwezige klanten monsterbossen van deze nieuwe tulpensoort uitgereikt. De tulp zal vermoedelijk tot en met begin maart via de bekende inkoopkanalen van Veiling Rhein-Maas (klokverkoop, Kopen-Op-Afstand, klokvoorverkoop en klokservice) verkrijgbaar zijn.

V.l.n.r.: Sander Litjens, Lisa Smit, Uwe Bedenbecker (directeur Veiling Rhein-Maas), Jeroen Litjens en Mat Dings doopten de tulp met champagne.

Tulpenteelt

Litjens Tulpen uit Creil verkoopt zijn producten sinds januari 2015 via Veiling Rhein-Maas. Het in 1950 opgerichte bedrijf wordt in derde generatie door de broers Jeroen en Sander Litjens geleid en kan op een lange traditie en grote ervaring in de tulpenteelt terugkijken. Litjens Tulpen produceert op 17 hectare volle grond tulpenbollen en broeit daarnaast 3,5 miljoen tulpen in de kas af.

Bron en foto’s: Veiling Rhein-Maas

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar