EK Bloemsierkunst vooralsnog niet in gevaar door corona

Het Europees Kampioenschap Bloemsierkunst, dat van 5 tot en met 7 juni in Polen plaatsvindt, gaat vooralsnog gewoon door. De organisatie houdt alle ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus wel nauwlettend in de gaten en werkt aan een plan B.

‘Net als vele anderen zijn ook wij zeer bezorgd over de situatie’, zegt Zenon Rek, president van de Poolse Bloemistenvereniging die het EK organiseert in Katowice. ‘Maar we gaan er van uit dat het kampioenschap zoals gepland, kan doorgaan. Onze prioriteit ligt allereerst bij de veiligheid en gezondheid van de deelnemers en gasten.’ In zijn statement rept de organisatie van een plan B, ‘maar daar zijn we nog mee bezig’.

Plannen om het EK uit te stellen zijn er nog niet, maar als dit wel noodzakelijk is, dan zal de organisatie die beslissing wel nemen. ‘Zeker als de overheid adviseert om grote publieke evenementen af te gelasten. We houden rekening met alle eventuele veranderingen.’

Programma

Op vrijdag 5 juni, de eerste dag van het EK Bloemsierkunst, maken de 27 deelnemers  drie opdrachten: een tafeldecoratie, een groot object en een verrassingsopdracht. Hanneke Frankema zal Nederland vertegenwoordigen.

Op deze dag vindt ook de show ‘4 Parts of the World’ plaats, vier verschillende shows met arrangeurs uit Latijns-Amerika, China, Polen en Europa (Floral Fundamentals). ’s Avonds is er een groot event waar tien voormalige Europees Kampioenen optreden, onder wie Koos Zuidgeest, Gregor Lersch en Tamas Mezoffy: de Masters of Masters Show.

Zaterdag 6 juni maken de deelnemers overdag twee opdrachten: een decoratie voor een danser en een verrassingsopdracht en ’s avonds tijdens het gala de laatste opdracht: een handgebonden boeket. Deze dag zijn er overdag ook verschillende seminars en paneldiscussies.

Zondag 7 juni wordt het kampioenschap besloten met verschillende activiteiten, zoals workshops, seminars en demonstraties. Deze dag zijn ook alle gemaakte bloemwerken nog te bewonderen.

Bron en foto: Florint

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties