Esther Weijenberg wint tweede jaar op rij NK Bloembinden op Skills Heroes

  Esther Weijenberg, studente Bloem & Styling aan de Groene Welle in Zwolle, is zaterdag 17 maart eerste geworden tijdens de nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in de IJsselhallen te Zwolle. Esther mag zich voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen noemen. In september 2018 vertegenwoordigt ze Nederland op het EK in Budapest.

  Tijdens Skills Heroes voerden Esther en haar medekandidaten diverse opdrachten uit, die beoordeeld werden door een vakkundige jury. Op donderdag 15 maart werd Esther uitgeroepen tot dagwinnaar en daarmee plaatste ze zich rechtstreeks voor de finale op zaterdag 17 maart. In de finale nam ze het op tegen zeven andere kandidaten. Tweede werd Amber Geertsma (Clusius College), het brons was voor Tiffany van Lenten (Lentiz).

  Twee keer op rij

  Het is voor Esther niet de eerste keer dat ze zich Nederlands Kampioene mag noemen. In 2017 nam de studente ook deel aan Skills Heroes. Hier behaalde ze de eerste plaats en in oktober vertegenwoordigde ze Nederland tijdens de WorldSkills in Abu Dhabi; het WK voor beroepen. In Abu Dhabi behaalde ze een zesde plek en met een score boven de 700 behaalde ze ook de titel ‘Excellent Vakmanschap’.

  WorldSkills Netherlands

  Met Skills Heroes benadrukt WorldSkills Netherlands samen met de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands vakwedstrijden voor het vmbo (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

  Bron: Groene Welle | Foto: Skills Heroes

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties