Workshop stijlvol inpakken

  De kerst staat voor de deur! Daarom geven wij van Bloem&Blad samen met Van der Vijver Bloemengroothandel jullie heel graag een cadeau. In deze decembermaand moet er veel ingepakt worden en daarom hebben wij samen een workshop stijlvol inpakken voor jullie gemaakt. In deze online workshop leer je hoe je snel, simpel en vooral stijlvol je boeketten en cadeaus inpakt. Karin de Man leert je hoe je je eigen stijl kunt toepassen en geeft creatieve tips voor het inpakken van een boeket, amaryllisbollen en kerstkransen. Met behulp van deze video’s leer je een eigen inpakstijl die je het hele jaar door kunt gebruiken.

  Heb je na deze workshops nog meer vragen, of behoefte aan inspiratie, hou ons in de gaten! Komend voorjaar plannen we live workshops in. Waaronder ook een live versie van stijlvol inpakken waarbij je nog meer tips en tricks leert.

  Boeket

  In deze video geeft Karin tips voor het inpakken een klassiek gebonden boeket. Kies drie soorten folie/papier leg ze dakpansgewijs op elkaar met royaal folie er onder. Niet de onderkant aan elkaar vast zodat je makkelijk kan inpakken.

  Vouw vervolgens de folie rondom het bindpunt van het boeket.

  Bevestig voedingszakjes met een lint wanneer je klaar bent met vouwen, zo bind je ook direct het folie bij elkaar.

  Werk de boven kant af door het transparante folie om te vouwen. Bind met een lintje je kaartje aan het boeket.

  Op welke manier je dat doet is helemaal aan jezelf!

  Amaryllisbol


  Neem een stuk folie en twee vellen vloeipapier. Zet de amaryllis midden op het papier en vouw alles om naar boven. Hou daarbij de bol stevig vast op de plek waar de amaryllis uitgroeit. Je bindt met een stuk lint of raffia het geheel af om de hals en werkt het geheel af met een kaartje.

  Je kunt ook een bol inpakken waarbij hij zichtbaar blijft. Je maakt een nestje van vloeipapier rondom de amaryllis. Daar omheen plooi je een mooi stuk folie waarbij je de bovenkant open laat. Ook hier werk je het geheel weer af met een lintje en een kaartje.

  Krans

  Voor het inpakken van de krans kiest Karin voor een transparante folie die twee keer zo groot is als de krans. Daar bovenop komt nog een gekleurde folie die de helft kleiner is.
  Vouw de folie netjes over de krans heen en vouw de randen om naar beneden. Deze niet je aan de uiteinden vast. Sla de folie voorbij de nietjes aan de zijkanten ook om naar beneden zodat de krans stevig in het folie ligt. Werk het geheel af met een lint en een kaartje.

  Een tweede manier voor het inpakken van een krans gaat als volgt.
  Kies 2 vloeipapiertjes en folie dat weer twee keer zo groot is als de krans en kies een leuk stuk papier met een printje die je over de krans legt, in zijn geheel of half.
  Vouw de folie weer terug over de krans en werk het geheel af op dezelfde wijze als de vorige krans.  Ook deze krans wordt afgewerkt met een lint en een kaartje.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties