Extra prijs IPM Noviteit 2016 voor hortensia’s

De jury van de IPM Innovation Award 2016 heeft tijdens de IPM in Essen eind januari de prijs voor bijzondere veredelingsprestaties toegekend aan Hydrangea Breeders Association voor de noviteiten Caipirinha en Frisbee Hot Pink.

,,Beide rassen munten uit in compactheid, goede vertakking en volle plantopbouw en zijn daarmee voorbeelden van bijzonder aantrekkelijke hortensia’s’’, aldus het jury-oordeel over de bekroonde noviteiten. Met deze onderscheiding roemde de jury de bijzondere veredelingsprestaties van Hydrangea Breeders Association (HBA).

Bol- en Tellerhortensia
Caipirinha is een nieuwe bolhortensia die opvalt door de aparte bloemkleur. Hij kleurt van groen naar wit en later weer door naar groen. Verder heeft de plant donkergroen blad, een volle plantopbouw, en uitstekende houdbaarheid.
Frisbee Hot Pink is een nieuwe Teller-hortensia in de Frisbee-serie van HBA. Hij heeft grote bloemschermen met felroze-rode randbloemen en contrasterend blad. Een extra bijzonderheid is dat de fertiele bloemetjes in het hart nauwelijks ruien, wat met name in transport, afzet en ook bij de consument thuis extra voordelen biedt.
Beide noviteiten zijn geschikt voor de tuin en de huiskamer.

Bron en foto’s: Hydrangea Breeders Association

Hydrangea Frisbee Hot Pink.

Hydrangea Caipirinha.