Feestelijke doop nieuwe Sunsation voor De Zonnebloem

Zonnebloemambassadeur Anita Witzier heeft maandag 13 mei in De Keukenhof de nieuwe Helianthus Sunsation Yellow Multi gedoopt. In aanwezigheid van 250 vrijwilligers en deelnemers kreeg deze grootbloemige pot- en perkplant de naam van de oprichter van de Zonnebloemvereniging: Alex van Wayenburg.

De potzonnebloem Sunsation is van veredelaar en zadenleverancier Evanthia. De nieuwe Yellow Multi in deze serie heeft een felgele kleur en meerdere bloemknoppen. De plant is vernoemd naar KRO radiomaker en presentator Alex van Wayenburg. Sjaak Buijs, voorzitter van het collectief Sunsation Sunflower: ‘Alex had een ideaal: een samenleving waarin mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. Dat ideaal was zo aansprekend dat op 17 januari 1949 Nationale Vereniging de Zonnebloem werd opgericht. Een geweldige verenging die wij als telerscollectief een warm hart toedragen.’

Evanthia heeft samen met de twaalf Sunsation-kwekers een landelijke actie op touw gezet. Het streven is 100.000 zonnebloemen te verkopen. Van elke verkochte bloem gaat één euro naar de vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem.

Bron en foto’s: Sunsation

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties