Bloem en Blad Ondernemerschap ‘Fleurop-lidmaatschap is niet meer vrijblijvend’

‘Fleurop-lidmaatschap is niet meer vrijblijvend’

3

De afgelopen maanden kreeg Fleurop-directeur Jeroen de Zwart honderden vragen op zich afgevuurd over de nieuwe plannen van de verzendorganisatie, samengevat in Fleurop2020. Uitgangspunt is een hechtere relatie tussen bloemist en Fleurop. ‘Een bloemist kiest vrijwillig voor Fleurop, maar niet vrijblijvend. Ik weet dat dat een enorme verandering is en verwachtte ook wel kritiek. Maar op alle vragen geef ik antwoord.’

In de nieuwste editie van Bloem&Blad, die donderdag 19 september verschijnt, legt Jeroen de Zwart uit dat de coöperatie de druk van Topbloemen.nl, Euroflorist, Greetz en Hallmark ziet toenemen. Daarom voert Fleurop veranderingen door die de relatie tussen de organisatie en bloemisten hechter moet maken. ‘Een bloemist kiest vrijwillig voor Fleurop, maar niet vrijblijvend.’ De directeur hecht eraan te zeggen dat voor een goede relatie van beide partijen, zowel van de bloemist als van Fleurop, investeringen verwacht mogen worden. De bloemisten die Fleurop2020 lid worden ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst die ingaat per 1 april 2020.

Binnen Fleurop2020 staan veranderingen op stapel over de thema’s duurzaamheid, het ordersysteem en het tonen van je vakmanschap. De Zwart is ervan overtuigd dat de nieuwe plannen de bloemisten een omzetverhoging van 7,5 procent kunnen realiseren.

Lees het hele interview met Jeroen de Zwart én de reactie van VBW op de nieuwe plannen van Fleurop in Bloem&Blad 11, die verschijnt op 19 september.

Bron: Bloem&Blad | Foto: Hans Pieterse Photography

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ik werk niet voor niksmijnnaamishaasW.M. van Santen Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
W.M. van Santen
Gast
W.M. van Santen

De bloemist zal zeker afspraken moeten nakomen. Maar…..De verzendorganisaties met name Fleurop en Topbloemen, dienen het verdienmodel voor de Bloemist nog eens ernstig tegen het licht te houden. De marges die de bloemist geboden krijgt zijn niet voldoende om het systeem voor hen rendabel te krijgen. Zeker er wordt nog aan verdient, maar rendabel is het nauwelijks!

mijnnaamishaas
Gast
mijnnaamishaas

we worden net als bij topbloemen de slaafjes van de organisatie !!!!!!!!! bloemisten werken zich in de pleuris en verdienen ho maar , iedereen moet in december geen orders meer uitvoeren van alle organisaties eens kijken hoe snel ze de bloemist weer gaan waarderen op wat ze eigenlijk moeten verdienen !!!!!!!!!! BLOEMISTEN WORD GEEN SLAAF VAN JE EIGEN BEDRIJF !!!!!!!!! STAAK PER I DECEMBER EEN MAAND !!!!!!!!

ik werk niet voor niks
Gast
ik werk niet voor niks

idd daar zit wel een waarheids gehalte in ! ik ben VOOR een algehele staking ! in maand december ,laat ze maar zweten op die kantoren en de bloemist pakt heerlijk uit in eigen toko ! verwen je eigen BELANGRIJKERE KLANT ipv van die geldverslindende organisatie’s met die kantoorpakkies aan