Floral Fundamentals presenteert zich op RHS Chelsea Flower Show

  Diverse Europese arrangeurs, onder wie Hans Zijlstra uit Groningen, zijn in mei als ambassadeurs van Floral Fundamentals aanwezig in het prestigieuze Great Pavilion op de RHS Chelsea Flower Show in Londen. Voor het platform is het dé kans om bloemen en planten van aangesloten partners/kwekers te laten zien in combinatie met de talenten van de arrangeurs.

  Het concept dat op de show wordt neergezet, weerspiegelt de essentie van Floral Fundamentals met een buitenring van een ‘veld’ van bloemen en groen in combinatie met zaden om de buitenteelt kwekers te representeren. De kwekers onder glas worden vertegenwoordigd door staanders, geconstrueerd met hangende bloemenkoepels met wortelstrengen. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers letterlijk over de bloembollen lopen naar het centrale ‘selfie’-gebied, waar de bloemisten met meer dan 4.000 bloemen en watervallen van Phalaenopsis-orchideeën zullen werken om een massieve zuil te creëren. Die nodigt bezoekers uit om dichtbij te komen om te zien hoe speciaal de bloemen zijn.

  Ontwerpteam

  Het ontwerpteam van ambassadeurs wordt geleid door de in Londen gevestigde bloemist Morgan Douglas Nuth, die ervoor gezorgd heeft dat Floral Fundamentals mag deelnemen. De andere ambassadeurs zijn Laura Leong (GB), Hans Zijlstra (Nederland), Jimmy Englund (Zweden), Elisabeth Schoenemann (Duitsland), Agna Maertens (België), Mariann Holmen (Noorwegen) en Stefan Van Berlo (België). De RHS Chelsea Flower Show 2018 is geopend van 22 tot en met 26 mei.

  Bron en beeld: Floral Fundamentals

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties