Floraliën 2022: mijn paradijs, een wereldse tuin

‘Mijn paradijs, mijn wereldse tuin’ is dit jaar het thema van Floraliën. Het event vindt van 29 april tot en met 8 mei op verschillende locaties in Gent plaats. Wim Opbrouck siert het campagnebeeld als engel met vleugels van bloemen. De acteur heeft zijn hart volledig aan de stad Gent verloren.

‘In onze maatschappij zijn mensen steeds meer op zoek naar stilte en rust, naar zichzelf en naar hun persoonlijk paradijs. Dat paradijs ligt voor iedereen op een andere plaats. Sommigen vinden het in hun groene huiskamer, anderen voelen zich dan weer het best in een park of in hun eigen tuin’, aldus de organisatie van Floraliën.

Het Lam Gods in bloemen

Van Eyck schilderde het Lam Gods in de stad en miljoenen bezoekers komen elk jaar dit meesterwerk bewonderen. Het middenpaneel van het Lam Gods toont een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek. Het is een weelderig decor van wereldse planten en bloemen. Bioloog Paul Van den Bremt en apotheker Hilde Van Crombrugge herkennen er maar liefst 75 verschillende soorten bloemen in. De kleuren van het werk komen tijdens Floraliën tot bloei in bloemrijke spektakels van Belgische topfloristen.

Bron en beeld: Floraliën

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties