Floricode registreert 6000e product

Met de registratie van Rosa ’Geus2009’ Tropical Select (foto) heeft Floricode het 6000e product van een code voorzien en geregistreerd. Alleen met een unieke productnaam die geregistreerd, gedocumenteerd en gecodeerd is, kan een nieuw sierteeltproduct herkenbaar in de (digitale) markt worden gezet.

Door de toenemende digitalisering worden productregistratie en -codering voor iedere veredelaar, kweker en handelaar steeds belangrijker. Om een product goed in de markt te kunnen zetten, is productregistratie een vereiste.

Uniek
Floricode zorgt met de digitale berichtstandaarden en coderingen dat kwekers en handelaren zich sterker kunnen profileren bij hun klanten. Zo zijn van de gecodeerde producten alle belangrijke productgegevens inclusief foto via de app Floribook op smartphones (Android en IOS) altijd online in te zien; een belangrijk hulpmiddel voor veredelaars, in- en verkopers en hun klanten.

Digitaal uitwisselen
De organisatie in Roelofarendsveen ontstond in 2013 uit een fusie tussen de VKC en Florecom.
Floricode zorgt samen met en voor alle partijen in de sierteeltketen voor de registratie en codering van sierteeltproducten en het ontwikkelen, beheren en toepassen van standaardberichten. Het gebruik ervan helpt bedrijven om informatie gemakkelijker digitaal uit te wisselen. De afhandeling van orders, logistiek en administratie worden eenvoudiger.

Bron en foto: Floricode