Flower Weekend in Aalsmeer

Van 2 tot en met 5 oktober vindt het Flower Weekend plaats in Aalsmeer. Bij de Historische Tuin, het Flower Art Museum en FloriWorld zijn bloemcreaties te zien van verschillende arrangeurs en bezoekers kunnen workshops volgen.

Door corona was het afgelopen juni opnieuw niet mogelijk om het jaarlijkse Aalsmeer Flower Festival te organiseren. Met het Flower Weekend wil de organisatie toch iets van zich laten horen en het publiek trakteren op bloemrijke activiteiten. In tuinbouwmuseum Historische Tuin is bloemwerk te zien van Tineke Geerlings, Michael van Namen en Marleen Straathof. Marleen geeft ook mini-workshops kransen maken. Ook is er speciale aandacht voor dahlia’s en kunnen bezoekers de vaste tentoonstelling bekijken.

Flowers & Fashion

Bij het Flower Art Museum wordt het bloemwerk verzorgd door Marloes Joore, Richard Mos en Gaia Wayman. In het museum is de (kunst)tentoonstelling Flowers & Fashion met werk van elf kunstenaars. Zaterdag 2 oktober geven Marloes Joore en Michelle van der Linden herfstworkshops. Beide musea hebben in de tuin kunstwerken met het thema De Elementen, waaronder Sogetsu Ikebana objecten. En bij FloriWorld is bloemwerk te zien van Inge Quint.

Bron: Flower Weekend Aalsmeer | Foto’s: Jaap Maars en Arjen Vos

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties