Vakblad voor de Bloemisterij Het vak De FlowerTrials noviteiten van donderdag 8 juni

  De FlowerTrials noviteiten van donderdag 8 juni

  0

  Afgelopen vrijdag is de special van de FlowerTrials verschenen in het Vakblad voor de Bloemisterij. De afgelopen jaren bood het vakblad de deelnemers in de papieren uitgave de ruimte om een van hun noviteiten voor het voetlicht te brengen. Deze service is vanaf dit jaar verplaatst naar de website.

  59 veredelaars staan in de startblokken om tijdens FlowerTrials 2017 het nieuwste assortiment in pot- en perkplanten te tonen. Dat zijn zeven veredelaars meer dan in 2016. Het evenement is weer in het Westland, Aalsmeer en het Duitse Rheinland Westfalen. Het evenement is van 13 tot en met 16 juni.

  Dümmen Orange (NL): Petunia Sweetunia Miss Marvelous
  De bekende en succesvolle Sweetunia Johnny Flame en Suzi Storm krijgt een nieuwe zuster: Miss Marvelous. De donkere burgundy bloem licht op met een fris metallic wit hart, en met een aantrekkelijk contrasterende kleur is het een complete nieuwe toevoeging in het assortiment. Met haar vroege bloei en compacte groei is zij perfect voor de buitenteelt of in de nieuwe Confetti Garden Mixes.

  Petunia SweetuniaTM Miss Marvelous

  Floranova: Tagetes Cheerleader
  Cheerleader is een nieuwe, vroegbloeiende Tagetes erecta F1-Hybride met bijzonder compact groeiend en stevig blad. De grote weerbestendige bloemen staan fier boven de goed vertakte plant, met een uitbundig kleurenspel in bakken en de tuin als resultaat. De drie afzonderlijke kleuren komen gelijktijdig en vroeg tot bloei: ideaal voor de teelt in potten en packs.

  Tagetes Cheerleader

  Hendriks Young Plants: Mosquitaway Lizzy
  Mosquitaway zijn rijkbloeiende Angel Pelargoniums voor zowel binnen als buiten. De bladeren van deze planten geuren sterk naar citroen. Deze geur heeft een afschrikwekkende werking op muggen.

  Mosquitaway Lizzy

  Hem Genetics: Dianthus SUPRA Pink
  De Suprarassen Crimson, White, Salmon, Red, Purple en de nieuwe Pink zijn het resultaat van een interspecifieke kruising van dianthus. De compacte en goed vertakkende planten zijn winterhard, bloeien vroeg en presteren tevens goed onder hoge temperaturen. Supra Pink doet het goed onder extreem warme omstandigheden.

  Dianthus SUPRA™ F1 Pink

  P. vd Haak Handelskwekerij: Senna Zonale

  Senna Zonale
  Jaldety Plant Propagation Nurseries: Erysimum Sky Tropical Sunset

  Erysimum Sky Tropical Sunset heeft mooie lentekleuren en de kleine struik is stevige met lange geurige bloemenstokken. Schaduwen van abrikoos en geel vervagen naar terracotta en roze van voorjaar tot zomer. De plant groeit gemakkelijk en eenmaal geacclimatiseerd droogtetolerant. Bijen en vlinders worden er door aangetrokken.

  Erysimum Sky Tropical Sunset

  Selecta one (NL): Petunia BabyDoll
  BabyDoll is de nieuwe petunia-sensatie met een uniek kleurenpatroon. De roze bloemen met witte stippen vormen een geweldig contrast en overtuigen door het unieke uiterlijk, zowel van dichtbij als veraf. De eigenheid van dit ras komt ook naar voren door de weersbestendigheid en de halfhangende groei in combinatie met een stabiel kleurenpatroon en een geweldige houdbaarheid.

  Petunia BabyDoll

  PanAmerican Seed & Kieft Seed: Viola Sorbet XP New Deep Orange
  New Deep Orange is de viola cornuta met de meest intens oranje gekleurde bloemen op de markt. De planten zijn uniform en goed programmeerbaar voor een gemakkelijke teelt. Het ras uit de Sorbet XP- serie hoeft minder te worden geremd, beschikt over een superieure houdbaarheid en kent minder uitval.
  Viola Sorbet XP

  Varinova: Goblet Shine Wine Red
  Goblet valt op door de prachtige kelkvorm van de bloem en is een zeer opmerkelijke verschijning in het Cyclamenassortiment. De gehele serie heeft stevige bloemstelen, is rijk bloeiend en garandeert een lange doorbloei buiten. De witte bloemrand zorgt ervoor dat de bloemen extra glans geven aan uw tuin. Goblet is in 3 heldere kleuren beschikbaar; naast hine Wine Red ook Shine Pink en Shine Purple

  Goblet Shine Wine Red:Shine Pink:Shine Purple

  Thompson and Morgan: Papaver ‘Supreme’
  De normale rhoas papaver, maar toch weer heel iets anders met bijzonder grote bloemen, wel drie maal zo groot als normale papaver, in een kleuren mengsel van opvallend rose, rood, wit en oranje met ook enkele bicolours in het mengsel. Dit ras is perfect geschikt voor direct zaaien of planten in de volle grond. Hoogte circa 75 cm.

  Papaver 'Supreme'

   

   

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar