‘Forse meerderheid winkeliers positief over ‘1,5 meter’’

Het merendeel van de Nederlandse ondernemers verwacht te kunnen (blijven) bestaan in de anderhalvemetersamenleving. In de detailhandel geldt dat voor bijna driekwart van de bedrijven. Dat blijkt uit een enquête van de KvK waaraan een kleine 5800 ondernemers deelnamen, meldt Retailnews.nl.

In totaal geeft ruim twee derde van alle ondernemers aan te verwachten (‘zeker’ of ‘waarschijnlijk’) te kunnen blijven bestaan in een anderhalvemetersamenleving. Ongeveer een kwart geeft echter aan dat dat (‘zeker’ of ‘waarschijnlijk’) niet kan. Bijna één op de tien respondenten geeft aan het (nog) niet te weten.

In de horeca en persoonlijke dienstverlening zijn de verwachtingen het meest negatief. Circa zes op de tien ondernemers verwacht niet te kunnen blijven bestaan. In de gezondheid en cultuur, sport en recreatie geldt dit voor vier op de tien ondernemers. In de overige sectoren, waaronder de detailhandel, zijn de verwachtingen juist relatief positief.

Protocollen

Uit de peiling blijkt verder dat ongeveer vier op de tien ondernemers zijn bedrijf al volledig of grotendeels heeft ingericht of aangepast aan de anderhalvemetersamenleving. Een even groot deel geeft aan dat (nog) nog helemaal niet te hebben gedaan. Als redenen geven ondernemers aan dat dit onder meer te maken heeft met de (al dan niet verplichte) sluiting van het bedrijf, dat ze het protocol nog afwachten of de onmogelijkheid in alle ruimtes anderhalve meter afstand  kunnen bewaren.

Bron: Retailnews | Foto: Shutterstock

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties