Frederique’s Choice presenteert ecologische footprint-boeketten

  Frederique’s Choice, het bloemenmerk van Frederique van der Wal, presenteert twee gemengde boeketten waarvan de ecologische footprint wordt berekend. Dit is in de sierteeltsector nooit eerder gedaan.

  Bloemen reizen vaak veel en lang de wereld over voordat ze bij de mensen in de vaas staan. Dat is niet goed voor de bloemen en niet goed voor het milieu. Frederique’s Choice wil de keten van kweker naar vaas zo kort mogelijk houden. Samen met alle partijen in de keten, van kweker tot binderij, stelde het bloemenbedrijf twee boeketten samen en liet Benefits of Nature de footprints daarvan berekenen.

  Voorbeeldfunctie

  Henri Potze, managing director Benefits of Nature: ‘Fantastisch dat Frederique’s Choice de stap heeft gezet om een footprintberekening te laten maken van haar producten. Heel bijzonder is dat ze alle betrokken partijen zo duurzaam mogelijk laat produceren. Dat vereist namelijk een behoorlijke investering. Vaker gebeurt het dat slechts een deel van de keten wordt verduurzaamd. Frederique’s Choice vervult op deze manier een voorbeeldfunctie voor de hele sierteelt.’

  Trots

  Frederique van der Wal is trots op haar groene boeketten: ‘Bloemen zijn toch nog mooier als je weet dat ze zo verantwoord mogelijk zijn gekweekt.’ Haar bedrijf presenteert de eerste twee Footprint-boeketten op woensdag 25 januari op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwenbeheer 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. De boeketten zijn verkrijgbaar vanaf 1 maart dit jaar.

  Bron: Message from Mars