‘Gebrek aan kennis over verzorging funest voor kamerplanten’

Nederlanders houden van planten en hebben er gemiddeld 13 in huis. Toch blijkt de verzorging ervan een grote uitdaging en zorgt het gebrek aan kennis ervoor dat in 61% van de Nederlandse huishoudens elk jaar planten sterven. Dit blijkt uit onderzoek van Pokon.

Uit recent onderzoek van Pokon blijkt dat ruim 99% van de Nederlanders planten in huis heeft. Tijdens de coronacrisis is de populariteit van kamerplanten enorm gegroeid. Het gevoel om ergens voor te zorgen is hiervoor een grote drijfveer. Toch is het juist de verzorging van de planten waar het regelmatig misgaat.

In het onderzoek komt verder naar voren dat per jaar gemiddeld twee kamerplanten per huishouden sterven. Te veel of te weinig water geven, blijkt de grootste boosdoener te zijn bij plantensterfte. Ook een verkeerde standplaats van de plant waardoor deze te veel of te weinig licht krijgt, wordt veel genoemd. Een deel van de plantenbezitters heeft geen idee waardoor hun plant het niet heeft gered. 

Oplossingen

Plantverzorgingsbedrijf Pokon lanceert zelf als oplossing de collectie Pokon Powerplanten: planten mét verzorgingstools. De Pokon Powerplanten zijn alleen online verkrijgbaar, worden duurzaam geteeld en daarna rechtstreeks van de kweker bij consumenten thuis afgeleverd. Bij de plant worden ook een watermeter en voeding geleverd. Mensen die de planten bestellen, kunnen deze registreren en gebruikmaken van een app. Zij krijgen dan een berichtje wanneer de plant iets nodig heeft. De Pokon Powerplanten zijn er vanaf €35.

Bron en foto: Pokon

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties