Gedroogd en Geschikt van Bloemenatelier Into the Wild

Bij Stichting Kunstboek is het boek Gedroogd en Geschikt verschenen. Auteur Elke Vanderper van het Gentse bloemenatelier Into the Wild laat in het boek veel creaties met droogbloemen zien en ze geeft veel achtergrondinfo over de producten.

Droogbloemen zijn hun stoffige seventies imago ontgroeid en zijn anno 2020 weer hip and happening. Dat weet ook Elke Vanderper van het Gentse bloemenatelier Into the Wild. Naast haar duurzame verse boeketten richt haar atelier zich steeds meer op creaties met droogbloemen, veelal lokaal, duurzaam en naturel gekweekt en bij voorkeur zelf gedroogd.

Ecologie en duurzaamheid staan centraal in dit boek. Zo legt Elke uit hoe je zelf kunt starten met een (bescheiden) bloemenpluktuin en waar je duurzame droogbloemen kunt kopen, welke bloemen je kunt wildplukken, hoe je bloemen op de juiste manier moet drogen, hoe je ze optimaal kunt bewaren en hoe je de vaak delicate bloemen het best verwerkt. 

Workshopgedeelte

Vervolgens geeft ze in het workshopgedeelte stap voor stap instructies om zelf een dertigtal bijzondere boeketten, bloemenkronen, stolpcreaties, arrangementen en interieurdecoraties voor thuis of speciale gelegenheden te maken. ‘Deze creaties in de weelderige en ongedwongen Into the Wild-stijl zijn in elk seizoen het perfecte alternatief voor verse bloemen en je kunt er ook nog eens een eeuwigheid van genieten’, aldus de uitgeverij.

Het boek (hardcover) van 160 pagina’s kost €24,95. De uitgave is geïllustreerd met foto’s van Zjerome Photography en Elke Vanderper zelf. ISBN-nummer: 978-90-5856-656-0.

Bron en foto’s: Stichting Kunstboek

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties