Geen grote (bloemen)shows op ‘alternatieve Christmasworld’

Op de International Consumer Goods Show 2021, een eenmalige samenvoeging van Christmasworld, Ambiente en Paperworld in april in Messe Frankfurt, zal de jaarlijkse grote show van 2Dezign niet te zien zijn. Ook de presentatie van verse bloemen en planten zal er niet zijn. ‘Al deze grote events hopen we in 2022 weer te kunnen presenteren’, vertelden de organisatoren in een online persconferentie op dinsdag 1 december.

Vanwege de coronapandemie is besloten om voor één keer de beurzen Christmasworld, Ambiente en Paperworld samen te voegen onder een nieuwe naam en op nieuwe data. De International Consumer Goods Show vindt plaats van 17 tot en met 20 april in Messe Frankfurt. Ook nieuw aan deze editie is dat de beurs Creativeworld helemaal digitaal zal plaatsvinden onder de noemen Digital Days.

Tijdens de persconferentie meldde Nicolette Naumann, vicepresident van Ambiente, dat inmiddels ruim tweeduizend exposanten uit ruim zestig landen zich hebben aangemeld voor de beurs. ‘het elkaar fysiek ontmoeten en netwerken blijft een belangrijk thema op beurzen en de Messe doet er alles aan om dit op een veilige manier te realiseren, volgens de voorschriften van het ‘Duitse RIVM’. Daarnaast bieden de Digital Days mensen die vanwege de reisbeperkingen niet naar Frankfurt kunnen komen, de mogelijkheid om producten te zien, te kopen en online te netwerken vanuit huis of kantoor.’

Wel trend- en talentenshow

De grote show van 2Dezign, zoals Dark Ocean in januari 2020,  gaat in 2021 niet door, maar de organisatie biedt wel ruimte aan de trendshows die normaal op Christmasworld en Ambiente plaatsvinden. Ook jonge designers krijgen de mogelijkheid hun inspirerende ontwerpen aan het publiek te tonen. Daarnaast krijgen de thema’s duurzaamheid, DIY en online zakendoen extra aandacht.

Sneltest in Messe

Tijdens de persconferentie lieten de organisatoren weten ‘absoluut optimistisch te zijn over het doorgaan van de beurs’. ‘Ambiente was de laatste consumentengoederenshow in de Messe afgelopen jaar in februari en we hopen dat deze nieuwe show in april weer de eerste zal zijn van 2021 zal zijn. We lopen hier door lege beurshallen, een heel rare gewaarwording.’ De veiligheid voor de bezoekers wil de Messe garanderen door een goede ventilatie, de afstandsmaatregel en de mogelijkheid tot sneltesten in het gebouw. ‘En we hopen natuurlijk dat het vaccineren in april al voor een groot deel is doorgevoerd.’

In 2022 zullen de beurzen weer los van elkaar plaatsvinden.

Foto’s: 2Dezign

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties